Lanovkou na ryby

Červená, modrá, žlutá a zelená. Všechny barvy turistického značení zavedou hladové a žíznivé turisty na vrchol krušnohorské Komáří vížky do stejnojmenného hotelu s restaurací. Komu by však fyzicky náročné stoupání mohlo až příliš znechutit příjemný chuťový požitek, může zcela neromanticky vyjet na Komáří vížku vozem po klikaté úzké asfaltce nebo zcela romanticky vyjet na vížku dvojsedačkovou lanovkou z městečka Krupka u Teplic. Lanovka a romantika nejsou v tomto případě protimluv, neboť 57 let stará transporta jezdí nehlučně a pomalu, až téměř ke dveřím lokálu.
Hned po „dobrý den“ a „na shledanou“ jsou tu sice teď v zimě nejčastějšími slovy hostů „pivo“ a „grog“, velkou chybou by ale bylo nechat bez povšimnutí jídelní lístek. Nezaujme-li vás nic z klasických českých hotovek s výbornými domácími knedlíky, nic z těstovin či steaků, pak jelen, kanec či daněk na různé způsoby znějí dobře uším i žaludku. Nabídka čerstvé mořské ryby ve výšce 809 m n. m. vypadá možná na první dojem nedůvěryhodně, ale příjemná chuť pečeného halibuta (nabízí tu i pražmu) je důkazem, že zajistit pro kuchyni čerstvé rybí maso není problémem už ani dále za Prahou.
Až si dostatečně užijete nádherný výhled z velkých oken do krajiny, po domácím moučníku a několikáté sklenici piva či vína však zákonitě narazíte na problém: musíte se ještě „nějak“ dostat dolů. Tedy pokud se nezaseknete přes noc.

hodnocení: 4 hvězdičky z 5

Restaurace na Komáří vížce,
Horní Krupka 120
Denně 11 – 21 hod.

http://in.ihned.cz/ autor: Jana Hubková