Víte, kde se dobře najíst? Deset tipů pro milovníky jídla

O tom, že i láska k České republice prochází žaludkem, vás přesvědčí stylové pivnice, středověké programy s hodováním či vinařská turistika. Pohoda, klid, dobré jídlo a pití. Žádný z těchto požitků tu nebudete postrádat. Na své si přijdou jak vyznavači tradiční české kuchyně, tak ti, kteří chtějí zkusit něco nového.

Alchymistická kuchyně a jiné dobroty v Kutné Hoře

Staročeská stylová restaurace nabízí tradiční české a staročeské pokrmy, pivo šesti značek a kutnohorská vína. Své jméno restaurace zdědila po Mikuláši Dačickém z Heslova (1555 – 1626), nejslavnějším kutnohorském rodákovi, renesančním bouřlivákovi, pijákovi a milovníkovi žen.

Althanský palác - zámecký styl a jedinečné služby v centru Znojma.

Chcete si užít pobyt ve šlechtickém sídle a současně i luxus, který přináší dnešní doba? Navštivte Althanský palác a splňte si svá přání. Ve Znojmě a jeho okolí objevte taje historických památek, poznejte krásy Národního parku Podyjí nebo nahlédněte pod pokličku znojemským vinařům.

Černokostelecký zájezdní pivovar

V prostorách pivovaru v Kostelci nad Černými lesy je budováno zcela ojedinělé muzeum historie pivovarství a sladovnictví v Čechách, na Moravě a ve Slezsku.

Grandhotel Pupp Karlovy Vary - de Luxe restaurace

Uvažujete o uspořádání vaší rodinné oslavy v krásném prostředí Karlových Varů, klidného lázeňského města s unikátní atmosférou, a hledáte nejvyšší kvalitu ověřenou staletími? Grandhotel Pupp nabízí reprezentativní prostory a exkluzivní servis. Luxusní restaurace v neoklasickém stylu nabízí speciality české i mezinárodní kuchyně a skvělou obsluhu.

Kurzy vaření Ola Kala – poznejte umění gastronomie

Chcete si sami vyzkoušet uvařit tradiční česká jídla i cizokrajné speciality? Naučte se připravovat chutné polévky, vynikající hlavní chody a lahodné dezerty jako opravdoví profesionálové. Navštivte kurzy vaření Ola Kala.

Městský pivovar Štramberk - restaurace, Kamenný šenk, Gotický sklep

Tradici vaření piva ve Štramberku obnovil Městský pivovar po 150 letech, a to na místě, kde se pivo vařívalo a šenkovalo už před staletími. Dnes se zde vaří světlý nefiltrovaný ležák plzeňského typu – Trubač, a tmavý nefiltrovaný ležák flekovského typu – The Troobacz.

Nezapomenutelný gurmánský zážitek v Angus Steak House Soběsuky

Originální restaurace s venkovskou atmosférou, na jejímž místě již v roce 1674 stála panská krčma. V této restauraci máte možnost ochutnat steaky připravené z hovězího masa masného plemene Aberdeen Angus z ekologického chovu farmy Šumavský Angus.

Pražský kulinářský institut

Institut navazuje na velkou tradici z dob první republiky; známí kuchaři a kulinářští odborníci té doby pořádali kuchařské kurzy pro odbornou i laickou veřejnost. Garancí úrovně poskytovaných služeb jsou také lektoři a šéfkuchaři z řad předních odborníků. Pražský kulinářský institut to je kuchařská kulinářská akademie, škola vaření, kuchařské kurzy, kulinářské speciality.

Vinařství Víno Marcinčák - kouzlo spojení vína a kulinářského umění.

Prožijte nevšední zážitek při projížďce na kole po vinařských stezkách Mikulovska nebo tématickém zájezdu za kvalitním jiskřivým vínem, spojeným s prohlídkou vinařství, řízenou degustací pod vedením zkušeného someliéra a kulinářský zážitek ve stylu slow food.

Známá českobudějovická restaurace Masné krámy

Restaurace navazuje na tradici opřenou o pohostinnost jižních Čech, na proslulou kuchyni, která se zakládá na staročeských recepturách, a světoznámou značku piva Budweiser Budvar.

http://cestovani.idnes.cz